Afdrukken
Ankeiler: Luchthavendirecteur Sebastian Papst en vertegenwoordigers van Marokkaanse instellingen in Duitsland verwelkomden vrijdag 3 maart de aankomst van de eerste vlucht van Air Arabia Maroc uit Fez.

- Luchthavendirecteur Sebastian Papst en vertegenwoordigers van Marokkaanse instellingen in Duitsland verwelkomden vrijdag 3 maart de aankomst van de eerste vlucht van Air Arabia Maroc uit Fez. Na de landing verwelkomde de luchthavenbrandweer de nieuwe aankomst met de gebruikelijke waterfontein - later waren er bloemen en felicitaties voor de bemanning.

De nieuwe lijndienstmaatschappij op Airport Weeze vliegt het komende zomerseizoen twee keer per week met een Airbus A320-200 van Weeze naar de Marokkaanse miljoenenstad Fez. De vraag in de regio is al jaren groot.

Air Arabia Maroc verbindt in het zomerseizoen Airport Weeze met de miljoenenstad Fez in het noordoosten van Marokko. De vluchten zijn in eerste instantie gepland op donderdag en vervolgens op dinsdag en vrijdag. "Dit is geweldig nieuws voor de luchthaven. Air Arabia Maroc heeft een goede naam in de branche en wordt beschouwd als uiterst betrouwbaar," zegt Sebastian Papst, directeur van Airport Weeze. De vraag van reizigers van Marokkaanse afkomst is al jaren bijzonder groot: alleen al in 2019 vlogen 100.000 passagiers vanaf Weeze Airport naar het Noord-Afrikaanse koninkrijk. Veel mensen met een Marokkaanse achtergrond wonen in Nederland en de omgeving van Düsseldorf. "Deze verbinding is een grote winst voor de luchthaven en haar reizigers", aldus Papst.

De Marokkaanse low-cost luchtvaartmaatschappij, een dochteronderneming van het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Air Arabia, werd in 2009 opgericht en heeft haar thuisluchthaven in de havenstad Casablanca. Zij vliegt reeds op Duitse luchthavens zoals Frankfurt, Keulen/Bonn en München. De maatschappij beschikt over moderne Airbus A320-200's, die voortaan ook op Airport Weeze worden ingezet. Fez is de derde grootste stad van Marokko en één van de vier koningssteden van het land. De ommuurde oude stad van Fez wordt beschouwd als de oudste van Marokko en staat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.

Deel dit artikel