Ankeiler: Het is het grootste evenement van het dorp en de grootste survivalwedstrijd van Nederland en België: de survivalrun in Beltrum.

- Het is het grootste evenement van het dorp en de grootste survivalwedstrijd van Nederland en België: de survivalrun in Beltrum. Elke eerste zondag na Nieuwjaar én de slipjacht op de zaterdag vooraf, vindt deze grote wedstrijd in dit dorp plaats. Want de sport is in dit dorp en uit deze slipjacht ontstaan.

Rennen, touwen, water, hakken, zagen, catcrawls. Alles komt voorbij tijdens de lange afstandsrun survival in Beltrum. Als je die wint is je hoogste doel bereikt, vindt de winnaar. Zondag 8 januari bereikte Thom van Cappellen zijn hoogste doel. Heel even leek dat Michael De Cooman voor de zevende keer de wedstrijd zou gaan winnen, maar ging zo'n twee kilometer voor de eindstreep helemaal kapot. Na de zege op korte afstand in Dinxperlo in december, pakte Van Cappellen uit Zelhem ook de zege op de lange afstandsrun survival (23,5 km). Tweede werd Barend Westervelt uit Aalten. Bij de vrouwen werd Aletta Roode uit het Friese Marum eerste.

BMX'er Niek Kimmann loste het startschot in Beltrum. De olympisch- en wereldkampioen fietscross heeft roots in Beltrum.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.