Afdrukken
Ankeiler: Julian Bushoff, de 25-jarige kleinzoon van oud-burgemeester Marten Bushoff van Winterswijk, wordt de opvolger van Khadija Arib in de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer.

- Julian Bushoff, de 25-jarige kleinzoon van oud-burgemeester Marten Bushoff van Winterswijk, wordt de opvolger van Khadija Arib in de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer. Arib stapte op uit onvrede over het conflict over haar functioneren als Kamervoorzitter.

Bushoff maakt een bliksemcarrière door in de politiek. Na een jaar als raadslid te hebben gefungeerd, was hij de afgelopen vier jaar de fractievoorzitter van de PvdA in Groningen. Eén van zijn speerpunten is bestaanszekerheid voor iedereen en de bestrijding van armoede. Die lijn wil hij in navolging van Groningen in Den Haag voortzetten.

Zijn opa, eveneens van PvdA-huize, was van 1958 tot 1970 burgemeester van Roden. Daarna ging Marten Bushoff aan de slag in de Achterhoek. Hij werd in Winterswijk op 18 april 1970 geïnstalleerd en op 1 juli 1974 werd hem eervol ontslag verleend wegens ziekte. De geboren Zwollenaar overleed op 11 november 1979 in Zutphen.

Meer over

Deel dit artikel