Ankeiler: Het verwijderen van omgekeerde vlaggen in Winterswijk is tijdelijk stopgezet na bedreigingen aan het adres van de medewerkers van het bedrijf dat de vlaggen weghaalde.

- Het verwijderen van omgekeerde vlaggen in Winterswijk is tijdelijk stopgezet na bedreigingen aan het adres van de medewerkers van het bedrijf dat de vlaggen weghaalde. Zo ontstond er volgens de gemeente op straat een grimmige sfeer.

De gemeente Winterswijk besloot woensdagmorgen de omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen en blauw-wit-rode linten om bomen te verwijderen, omdat het volgens de regels niet mag en Winterswijk neutraliteit wil uitstralen. Aan dat werk kwam dus tijdelijk een einde, nadat tegenstanders zich meldden en over de schreef zouden zijn gegaan.

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk was niet te spreken over de bedreigingen. "Deze agressie en bedreigingen passen totaal niet bij hoe we in Winterswijk gewend zijn met elkaar om te gaan", zei Bengevoord, die de verantwoordelijken er niet mee weg laat komen. "Van strafbare feiten zoals intimidatie zal de gemeente aangifte doen bij de politie."

Zie ook: Winterswijk verwijdert omgekeerde vlaggen en linten

Deel dit artikel